Sangam Tamils Prepared Biriyani Used Barbeque


Evolution of Cuisine takes a long time to evolve.

The edible are to be found by trial and error,

The combination of the ingredients is to arrived at,

Whether is healthy and nourishing is to be ascertained,

The food has to suit the environment.

This takes time,even hundreds of years to arrive at a standard cuisine.

Cuisine is an identifying mark of Culture.

I have written on the Food Habits of the Vedic people.

I am studying the Cuisine of Tamils as foundin the Sangam Classics,which are asigned around 3000BC.

The term ‘Cuisine’ is from the Tamil word Kusini,குசினி.

My view is that this date can be pushed back,at a conservative estimate,by 11,000 years.

Please read my articles on this.

I am providing details of the fact that the ancient Tamils cooked Biriyani and used Barbecue style of cooking.

They also mastered the art of making different kinds of Liquor.

I shall write in detail about the food habits,methods of preparation of ancient Tamils separately

Here I shall deal with Biriyani,which we consider as a Mughal Innovation and Barbecue,a western method.

Tamil Sangam classics is a record of the lifestyle of the Tamils.

I had,in another article,Lemuria,Home of Tamils 230 Million years old,about the literary works of Sangam period.

Among these is Porunaraatrupadai,the Path traveled by the Warriors.

Aatrupadai means ‘setting the right Course’

Just as River has to be channelised by erecting bunds,dams,life should be regulated to have a meaning.

Aatrupadai chronicles of events and sets standard of behaviour.

Porunaraatrupadai describes,among others,the feast hosted by Karikal Chozhan.

Karikala was a Chola king who ruled in southern during the Sangam Period.He is recognised as the greatest of the early Chola.

He hosted a feast,which included ‘ஊன் சோறு ‘

This is the modern Mutton Biriyani.

Also he used Barbecue method to cook meat,by stringing meat in an iron rod and roasted it by indirect Fire.

சோழநாட்டு மன்னனான கரிகாலன், தன்னை நாடி வந்த பொருநனுக்கும் அவனைச் சேர்ந்தவர்களுக்கும் உணவளித்த திறம் பொருநர் ஆற்றுப்படையில் பின்வருமாறு பேசப்பட்டுள்ளது:


பொருநர் அரண்மனையை அடைந்தவுடன் பணிப்பெண்டிர், பருகியவரை மயங்கச் செய்யும் மகிழை (கள்ளை)ப் பொற்கலங்களில் வார்த்துத் தந்தனர் (அடி, 84-88). பொருநர் அதனை உண்டு, வந்த களைப்பைப் போக்கிக்கொண்டனர். கொழுத்த செம்மறிக்கிடாயின் இறைச்சித்துண்டங்கள் சில, இரும்புக் கம்பியில் கோத்துச் சுடப்பட்டன; வேறு சில இறைச்சி வகைகள், வேகவைக்கப்பட்டன; பல வடிவங்களில் அமைத்த பல்வேறு இனிப்புச் சுவையுடைய பண்ணியாரங்கள் (தின்பண்டங்கள்) வைக்கப்பட்டன. முல்லை அரும்பை ஒத்த மெல்லிய அரிசிச்சோறும் படைக்கப்பட்டது. பாலைக் காய்ச்சி அதனோடு கூட்டின பொரிக்கறிகளும் வைக்கப்பட்டன (அடி, 103-116). பிரியா விடைபெறும்பொழுது இனியபூ (குங்குமப்பூ) மணக்கின்ற தேறல் (கள் தெளிவு) பருகத் தரப்பட்டது (அடி, 157).’
Source. http://www.varalaaru.com/design/article.aspx?ArticleID=543

கதுமெனக் கரைந்து வம்மெனக் கூஉய்

அதன்முறை கழிப்பிய பின்றைப் பதனறிந்து
துராஅய் துற்றிய துருவையம் புழுக்கின்
பராஅரை வேவை பருகெனத் தண்டிக்
காழிற் சுட்ட கோழூன் கொழூங்குறை … 105

ஊழின் ஊழின் வாய்வெய் தொற்றி
அவையவை முனிகுவ மெனினே சுவைய
வேறுபல் லுருவின் விரகுதந் திரீஇ
மண்ணமை முழவின் பண்ணமை சீறியாழ்
ஒண்ணுதல் விறலியர் பாணி தூங்க …. 110

மகிழ்ப்பதம் பன்னாட் கழிப்பி யருநாள்
அவிழ்ப்பதங் கொள்கென் றிரப்ப முகிழ்த்தகை
முரவை போகிய முரியா அரிசி
விரலென நிமிர்ந்த நிரலமை புழுக்கல்
பரல்வறைக் கருனை காடியின் மிதப்ப … 115

Source. http://ilakkiyam.com/iyal/52-tamil/iyal/sangailakkiyam/pathinenmerkanaku/pathupattu/3784-porunaraatrupadai

Featured image credit. http://www.ajithkumar.cc/history/karikala-chola-the-chola-king-the-greatest-visionary/attachment/karikaala-cholan/http://www.ajithkumar.cc/history/karikala-chola-the-chola-king-the-greatest-visionary/attachment/karikaala-cholan/

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s